Vedete

A murit o mare LEGENDĂ A ROMÂNIEI! Toată țara este îngenuncheată de DURERE la dispariția acestui om

A murit o mare LEGENDĂ A ROMÂNIEI! Toată țara este îngenuncheată de DURERE la dispariția acestui om, dispărut prematur și lăsând în urmă o țară care îi va fi mereu îndatorată pentru clipele de bucurie aduse.

Este vorba despre Ştefan Taşnadi, primul halterofil român care a câştigat medalii internaţionale la categoriile mari de greutate.

Ştefan Taşnadi, unul dintre sportivii care au dus România până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, a murit.

Clujeanul a stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate. „Ştefan Taşnadi a fost unul dintre sportivii care au dus Clujul până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles.

DOLIU ETERN: NE-A PĂRĂSIT o mare actriță… Iar finalul i-a fost plin de durere: a murit zbătându-se în apă

A impresionat prin forţă şi determinare, obţinând medalii mondiale şi europene şi stabilind recorduri naţionale. Apoi, a contribuit în calitate de antrenor la formarea a zeci de sportivi, unii dintre ei ajunşi, la rândul lor, pe podiumul olimpic. Vestea că Ştefan Taşnadi s-a stins din viaţă întristează nu doar sportul clujean, ci întreg sportul românesc.

Ştefan Taşnadi (primul din stânga)

FC Universitatea Cluj este alături de familia îndurerată şi de oamenii care l-au cunoscut şi îndrăgit. Va rămâne un exemplu pentru sportivii noştri.Dumnezeu să-l odihească!”, au transmis reprezentanţii clubului Universitatea Cluj.

Cine a fost Ştefan Taşnadi  

Ştefan Taşnadi şi-a început cariera de halterofil în 1970 la Şcoala Sportivă Viitorul Cluj, după care a fost legitimat la clubul AS Clujana, unde a activat pana la desfiinţarea acestuia. Din 1976 până în 1984, a fost component de baza al lotului olimpic de haltere al României. A fost prezent  la doua ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Los Angeles, în 1984, cucerind medalia olimpica de argint la 110 kg, conform site-ului Comitetului Olimpic Român.

În afara de argintul de la Los Angeles 1984, vârful carierei sale sportive, Stefan Taşnadi mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele Europene şi Mondiale de la Moscova din 1983. A stabilit peste 50 de recorduri nationale şi a fost primul halterofil roman care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

După 1984, a devenit antrenor, mai întai la AS Clujana, unde a activat pana la desfiinţarea clubului, în 2001, apoi la secţia de haltere a CS Universitatea Cluj. A fost de asemenea şi arbitru internaţional de haltere. A primit titlurile de Maestru Emerit al Sportului şi de Clujean de Onoare, relatează sursa citată.

Comentarii

comentarii

POPULARE

To Top
error: Content is protected !!
Inline
Inline