Actualitate

DOLIU ÎN LUMEA CRIMEI: A MURIT CEL MAI DISPREȚUIT om din lume! A fost complice la peste 300.000 de asasinate

DOLIU ÎN LUMEA CRIMEI: A MURIT CEL MAI DISPREȚUIT om din lume! A fost complice la peste 300.000 de crime, dar unele rapoarte vorbesc chiar despre cifre ce depasesc un milion de oameni!

,,Contabilul” de la Auschwitz, Oskar Gröning, a murit la 96 de ani, înainte să petreacă o zi după gratii. El a fost  condamnat, în 2015, la 4 ani de închisoare pentru complicitate la uciderea a 300.000 de evrei. Germanul a recunoscut că a fost martor al ororilor comise acolo, dar a negat că a ucis pe cineva.

Potrivit presei din Germania, acesta ar fi murit vineri, însă autoritățile din penitenciar nu au primit încă un certificat de deces, scrie Daily Mail.

Un oficial al Centrului Simon Wiesenthal, care urmăreşte nazişti ca să-i aducă în faţa justiţiei, a spus că este regretabil că fostul membru SS a murit înainte să fie închis.

Oskar Gröning a ajuns la Auschwitz în 1942. Acolo s-a ocupat de înregistrarea banilor şi bunurilor confiscate de la evreii care ajungeau în lagăr.  Acesta a fost numit ”contabilul de la Auschwitz”, deoarece trebuia să contabilizeze sumele încasate de la victime la sosirea lor în lagăr.

Chiar dacă Oskar Gröning nu se ridică la nivelul marilor criminali naziști, ca Joseph Mengele, Heinrich Himmler, Otto Adolf Eichmann, Oskar Paul Dirlewanger, Joseph Goebbels sau chiar Adolf Hitler, el nu poate fi absolvit de vina de a fi fost complice la uciderea a sute de mii de evrei in unul dintre cle mai odioase lagare.

Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a soluției finale, un element major în punerea în practică a Holocaustului; se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.

Comentarii

comentarii

POPULARE

To Top
error: Content is protected !!
Inline
Inline