Actualitate

MARE ATENȚIE: Gripa face prăpăd, au murit deja 60 de persoane

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 60, se arată într-un comunicat de presă emis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Ultimele trei persoane care au decedat din cauza virusului gripal aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal, scrie Agerpres.

Este vorba despre o femeie de 82 de ani, din judeţul Cluj, una de 44 de ani, din judeţul Neamţ, şi o alta de 69 de ani, din judeţul Arad. O femeie de 69 de ani din Arad a murit, luni, în spital, ea fiind diagnostictă cu gripă la începutul lunii februarie, când a fost internată. Pacienta nu fusese vaccinată şi avea şi alte afecţiuni cronice.

De asemenea, un bărbat de 79 de ani, din judeţul Dolj, confirmat cu virus gripal tip B, a murit. Un alt deces este cel al unei femei de 49 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip B şi cel al unui bărbat în vârstă de 75 de ani, din judeţul Vaslui, confirmat cu virus gripal tip A, pandemic.

„Numărul de cazuri de gripă este cel puţin dublu faţă de cel raportat”, afirmă specialişti prin mâna cărora trec bolnavii în această perioadă. Însă oficialii Institutului Naţional de Sănătate Publică spun că au de respectat anumiţi parametri pentru a declara epidemie şi, conform datelor, în prezent există doar focare de gripă, cu precădere în centrele universitare. Insuficient pentru o epidemie, dar suficient pentru a fi în stare de alertă, pretind aceştia.

La Roma a nins pentru prima oară din 2012, imagini SUPERBE!

Comentarii

comentarii

POPULARE

To Top
error: Content is protected !!
Inline
Inline